Mobiele applicaties

Bijna iedere mobiele telefoon die over de toonbank gaat, is tegenwoordig een smartphone. De gebruikers installeren jaarlijks miljarden applicaties. De zogenaamde apps zijn niet meer weg te denken uit onze levens. Een eigen app is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als een eigen website. Zeker als het op de juiste manier gebruikt wordt!

SocialSchoolCMS ontwikkelt voor iedere school een applicatie die kan communiceren met het CMS. Hierdoor kunnen gebruikers mededelingen lezen, de agenda raadplegen en contact opnemen met de school. Als u de module ‘ziekmelden’ activeert, kunnen gebruikers van de applicatie zelfs hun kind ziekmelden via de applicatie. Ook is het mogelijk om de nieuwsbrief te verspreiden via de applicatie.

Dringende mededelingen

De applicaties zijn in staat om push-berichten te ontvangen. Als de school een dringende mededeling heeft, kan zo’n bericht verstuurd worden. De mededeling verschijnt dan prominent in beeld, en de telefoon trilt en/of speelt een geluid af. De mededeling verschijnt dan dus als een soort sms in beeld.

Het versturen van deze berichten is uiteraard gratis bij SocialSchoolCMS. Wij hebben twee krachtige servers draaien die deze berichten zo snel mogelijk proberen af te leveren bij de gebruikers van de apps. Over het algemeen zijn alle berichten binnen 10 seconden verstuurd.

iOS en Android

De applicatie wordt gepubliceerd in de App Store en de Android Market. iOS- en Android-toestellen worden op dit moment namelijk het meest verkocht. In de toekomst zal het aanbod uitbreiden, maar voor nu kiezen we ervoor om te focussen op deze platformen.