Alle ouders bereiken in 20 seconden

Vroeger was het erg lastig om een belangrijke mededeling snel te verspreiden. Jaren geleden moesten kinderen de mededeling doorgeven aan de ouders, later kregen ze briefjes mee, en tegenwoordig wordt er veel gebruikgemaakt van e-mails. Inmiddels is het tijd voor de volgende stap. Er is de afgelopen 5 jaar enorm veel veranderd, en scholen hebben nu de kans om direct de nieuwste technieken te gebruiken zonder dat het extra moeite of tijd kost.

Content Management Systeem

SocialSchoolCMS is een zogenaamd ‘Content Management Systeem’ (CMS). Dit betekent dat het een platform is waar content beheerd wordt. De school kan met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen, zodat ze toegang krijgen tot de ‘Backoffice’. Hier kunnen ze eenvoudig mededelingen, agendapunten en nieuwsbrieven toevoegen, bewerken en verwijderen.

Binnen 20 seconden iedereen up-to-date

Het CMS verspreidt automatisch de content over verschillende platformen. Het streven is om binnen 20 seconden alle platformen up-to-date te hebben. Dit betekent dat een nieuwe mededeling binnen 20 seconden te zien is op alle smartphones, op de website, op de infoschermen en op de Social Media.

Alles is optioneel

SocialSchoolCMS bestaat uit één pakket. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van bepaalde delen van het systeem. Dit betekent uiteraard niet dat alles gebruikt hoeft te worden. De school bepaalt zelf of ze bijvoorbeeld nieuwsbrieven willen verspreiden via het CMS. Als ze dit liever niet doen, zal de knop met ‘Nieuwsbrieven’ automatisch verdwijnen uit de app. Scholen kunnen dus zelf helemaal invullen hoe ze het systeem willen gebruiken.

Voorbeelden

Schoolreisje

De leerlingen van uw school zijn op schoolreisje, maar de bussen staan 20 kilometer voor de school in de file. Het regent een beetje, en ouders staan allemaal op het punt om van huis te vertrekken om hun kinderen op te halen. Hoe kan de school op dit moment de ouders snel bereiken om te voorkomen dat ze een half uur in de regen staan?

Via SocialSchoolCMS kan de school een mededeling toevoegen, en deze een hoge prioriteit geven. Binnen 20 seconden ontvangen de ouders met een smartphone een berichtje met de mededeling waarin de nieuwe aankomsttijd staat. Ouders zonder smartphone kunnen de nieuwe aankomsttijd zien op de website of op Social Media van de school. Hierdoor is de kans vele malen groter dat de mededeling op tijd aankomt bij de ouders die op het punt stonden om te vertrekken.

Sportdag

Er is een sportdag georganiseerd, maar om 08:00 ‘s morgens miezert het een beetje. Ouders en kinderen vragen zich af of de sportdag doorgaat. Moeten de sportkleren aan, of wordt er iets anders georganiseerd?

Ook in dit geval kan de school een mededeling toevoegen via SocialSchoolCMS. In deze mededeling kan bijvoorbeeld staan ‘Volgens Buienradar is het om 9:10 droog, dus de sportdag gaat gewoon door! Tot straks!’. Op deze manier weet iedereen waar ze aan toe zijn.

Schoolfoto

Janneke heeft haar been gebroken, en de dokter wil bij het gipszetten meteen een afspraak maken voor controle. De moeder van Janneke opent haar agenda, om een datum te kiezen, maar herinnert zich nog vaag dat de schoolfotograaf ook ergens in die maand langs zou komen. Ze opent de app van de school, en ziet direct wanneer haar dochter op de schoolfoto gaat. Door SocialSchoolCMS is in dit geval weer tijd bespaard, omdat de afspraak van Janneke nu niet omgezet hoeft te worden.